Cicle memòria 2N

La tardor de 2018 una quinzena d’entitats de les terres de Lleida van organitzar el cicle d’activitats memòria 2N per recuperar la memòria entorn dels bombardeigs que va patir la ciutat de Lleida i altres poblacions de la demarcació el novembre de 1937.

En aquest context, i amb la voluntat de reconèixer la feina feta per persones, entitats, col·lectius i associacions que en diferents moments dels últims 80 anys han lluitat per les llibertats i contra el feixisme, la Baula va impulsar el primer Premi 2N a la lluita antifeixista i per les llibertats.

La primera edició del premi va ser per a l’Associació Catalana de Drets Civils (ACDC) en la categoria nacional, l’entitat Gernika Bardotzea, en la categoria internacional i de l’advocat lleidatà Àlex de Sàrraga Gómez en la categoría honorífica.

L’any 2019 ens va portar la segona edició del Premi 2N i també el naixement de la revista Fossa 218, a més del seguit d’activitats relacionades amb el cicle (sobre les quals podeu trobar notícia a l’apartat Premi2N).