Reeditem el número de la revista Fossa218!

Enguany fem la 5a edició de la revista Fossa218, i des de la Baula hem pensat que, per aquelles persones que no tinguin el núm. 1, editarem una tirada limitada per donar l’oportunitat de poder aconseguir, ara que fem 5 anys de fossa, el lot complet. Es farà prèvia demanda i pagament per ajustar el preu i el tiratge! Així doncs, us adjuntem l’enllaç per fer la reserva i el pagament per sol·licitar el núm. 1 .

https://ateneulabaula.sumupstore.com/producto/1a-edicio-de-la-fossa-218

La revista Fossa 218 nº5 ja és al forn!!! Ajuda’ns a fer-ho possible!

Benvolgudes, benvolguts,  

La revista Fossa 218 arriba a la seva cinquena edició amb la voluntat de consolidar-se com a espai de memòria de les diverses lluites d’emancipació social i nacional del nostre present. Enguany, la revista està dedicada a la divulgació de diverses experiències i propostes del passat recent i del present que pensen el territori, la natura i la terra com a lloc de resistència, alternativa i emancipació. Aquesta edició que ja tenim al forn ofereix una certa genealogia de la incorporació i desenvolupament de l’ecologisme i l’ambientalisme als Països Catalans i, amb especial interès, a les terres de Ponent.

La nostra voluntat ha estat teixir fils de vincle i connexió entre els discursos i les experiències de defensa en els conflictes territorials i ambientals històrics als Països Catalans, la rellevància del fet agrari en l’experiència local, nacional i internacional, però també el seu vincle amb la defensa de la cultura, la col·lectivitat i el patrimoni territorial com a aspectes fonamentals de construcció de la memòria popular. D’altra banda, no hi ha possibilitat de transformar la societat d’avui sense pensar-la radicalment des de la natura, la terra, la cura i el sosteniment de la vida. Així mateix, tant en les propostes d’avui com en la construcció de les nostres memòries del passat necessitem una mirada interseccional de les formes de justícia social per al combat de l’explotació capitalista i l’extractivisme.

En termes de reflexió global, aquest número voldria vincular-se als debats que en els darrers anys la divulgació dels principis del “bon viure” dels Pobles Indígenes a Amèrica Llatina han aportat en aquest camp. Uns plantejaments que ens condueixen a una necessària reflexió, profunda i interconnectada, sobre com pensar unes formes de vida en equilibri i reciprocitat col·lectiva i natural amb el territori i la comunitat i com a forma alternativa anticapitalista.

En aquest número hi participen: Miquel Andreu, Martí Boada, Alfred Burballa, Vanesa Freixa, Mariona Lladonosa, Ferran Dalmau i David Sancho, Mario Hernández, Maria Huguet, Pau Minguet, Lluïsa Huguet, Oriol Clavera, Joan Ramon Segura, Jaume Barrull i Joana Soto.

Recorda, aquesta iniciativa sols és possible amb l’aportació de totes les persones sumadores que decidiu recolzar-nos per poder-la fer realitat. 
Ajuda’ns a fer-ho possible, aporta, difon el projecte. 

https://www.totsuma.cat/projecte/2062/fossa218-lluita-memoria-llibertat-5e-edicio

Tanquem per Sant Joan

🔴 AVUI l’Ateneu romandrà tancat. Disculpeu les molèsties! Gaudiu molt de la revetlla, ens retrobem durant el cap de setmana. Carregueu piles, que la setmana vinent ve plena d’activitats🔥!

Activitats Memòria 2N

Aquesta tardor tornen el cicle Memòria 2N organitzat per més de 20 col·lectius de la ciutat que reinvindiquen la memòria antifeixista.

No us perdeu cap d’aquests actes en el marc de l’aniversari del bombardeig feixista de Lleida de 1937.

200 Baules, fes-te sòcia

Per enfortir la Baula i fer més ateneu i més baula i moltes més coses, necessitem ser més sòcies.
Fes-te sòcia de la Baula (enllaç al formulari en línia on pots introduir les teues dades i ja serem una altra baula)

Suport d’entitats a la Baula

Fem Baula

A les xarxes socials estem difonent totes les iniciatives que la Baula ha endegat amb tot just 120 sòcies, quantes més podríem fer amb 200 Baules?

54 actes aquest curs

El grup de lectura Àgora s’ha ventilat 10 llibres

El cicle memòria2N va aconseguir el suport de 15 entitats de Ponent, que van organitzar 17 actes

32 entitats han fet ús de l’espai

30 xerrades aquest curs

Hem participat en la lluita per tombar la llei Aragonès i evitar el tancament de l’escola Cervantes

Participem del teixit social de Ponent: La Sirollada, Fruita amb justícia, Lleida lliure de franquisme, Correllengua, …

Aportem el nostre granet de sorra a projectes de base.

Després del confinament serà més necessari que mai sortir al carrer, a defensar drets i llibertats bàsiques.

L’ateneu aposta pel consum local, ecològic i la sobirania alimentària amb el grup de consum All Negre

Apostem per l’agermanament amb altres ateneus, enfortim el casals i ateneus populars arreu dels països catalans.

L’ateneu gastronòmic: i tan bon punt puguem ens retrobarem als carrers!

L’ateneu antifeixista, impulsem els premis 2N i la revista Fossa 218.

L’ateneu cultural, exposicions de fotografia, artistes locals, humor gràfic …

Dinar popular del 1r de Maig

🔴⚫️ El 1r de Maig ja és aquí‼️

Des de la Baula ens sumem a la mobilització de la CGT #1deMaig

Contra la precarietat laboral i la vulneració del dret a manifestació, l’1 de maig us convoquem a les 11:00 a la Plaça del Treball de Lleida!

🕕14h Dinar popular a la Baula

🔗 Carrer del Nord ,4

reserva prèvia a:

ateneulabaula.sumupstore.com

Visca la classe treballadora‼️