Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Agermanament amb Astra Gernika

28/04/2018 - 29/04/2018

Gernika ASTRA – LA BAULA Lleida

Dues cultures i pobles diferents
Dos projectes socials comuns
Dues ciutats banyades per la sang

Gernika i Lleida són dos exponents de com la barbàrie de la guerra recau sobre la població civil.
Les dues ciutats vam ser bombardejades l’any 1937 per les tropes feixistes, que més enllà de ser objectiu militar, van buscar infligir el màxim dany i terror en la població civil de dues ciutats que representaven dos dels pobles que més es van oposar i plantar cara al cop d’estat feixista: el poble basc i el poble català.
Aquest desig d’extermini d’un poble i una cultura ja era anterior al 1937 i es perllonga fins als nostres dies.

Més enllà d’un passat de sang, Gernika i Lleida també compartim el desig de tenir eines d’organització popular, de bastir xarxa per poder canviar el que ens envolta i ser referents crítics i polítics a la nostra ciutat.

Per tot això el cap de setmana del 28 i 29 d’abril anirem a conèixer les nostres companyes i el projecte d’ASTRA Gernika (http://astragernika.net/) i a participar en els actes d’homenatge a les víctimes del bombardeig de 1937.

Així iniciarem un agermanament que tindrà la tornada el cap de setmana del 3 i 4 de novembre, on les companyes d’ASTRA vindran a Lleida per conèixer el nostre projecte d’Ateneu Cooperatiu i per participar en els actes d’homenatge a les víctimes de la nostra ciutat.

Si voleu participar en l’agermanament, envieu un correu a labaulalleida@gmail.com amb el vostre nom i telèfon i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Termini màxim 15 d’abril

Mostra els detalls

Inici:
28/04/2018
Finalització:
29/04/2018
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

La Baula
Correu electrònic:
labaulalleida@gmail.com
Visualitza el lloc web de Organitzador