La revista Fossa 218 nº5 ja és al forn!!! Ajuda’ns a fer-ho possible!

Benvolgudes, benvolguts,  

La revista Fossa 218 arriba a la seva cinquena edició amb la voluntat de consolidar-se com a espai de memòria de les diverses lluites d’emancipació social i nacional del nostre present. Enguany, la revista està dedicada a la divulgació de diverses experiències i propostes del passat recent i del present que pensen el territori, la natura i la terra com a lloc de resistència, alternativa i emancipació. Aquesta edició que ja tenim al forn ofereix una certa genealogia de la incorporació i desenvolupament de l’ecologisme i l’ambientalisme als Països Catalans i, amb especial interès, a les terres de Ponent.

La nostra voluntat ha estat teixir fils de vincle i connexió entre els discursos i les experiències de defensa en els conflictes territorials i ambientals històrics als Països Catalans, la rellevància del fet agrari en l’experiència local, nacional i internacional, però també el seu vincle amb la defensa de la cultura, la col·lectivitat i el patrimoni territorial com a aspectes fonamentals de construcció de la memòria popular. D’altra banda, no hi ha possibilitat de transformar la societat d’avui sense pensar-la radicalment des de la natura, la terra, la cura i el sosteniment de la vida. Així mateix, tant en les propostes d’avui com en la construcció de les nostres memòries del passat necessitem una mirada interseccional de les formes de justícia social per al combat de l’explotació capitalista i l’extractivisme.

En termes de reflexió global, aquest número voldria vincular-se als debats que en els darrers anys la divulgació dels principis del “bon viure” dels Pobles Indígenes a Amèrica Llatina han aportat en aquest camp. Uns plantejaments que ens condueixen a una necessària reflexió, profunda i interconnectada, sobre com pensar unes formes de vida en equilibri i reciprocitat col·lectiva i natural amb el territori i la comunitat i com a forma alternativa anticapitalista.

En aquest número hi participen: Miquel Andreu, Martí Boada, Alfred Burballa, Vanesa Freixa, Mariona Lladonosa, Ferran Dalmau i David Sancho, Mario Hernández, Maria Huguet, Pau Minguet, Lluïsa Huguet, Oriol Clavera, Joan Ramon Segura, Jaume Barrull i Joana Soto.

Recorda, aquesta iniciativa sols és possible amb l’aportació de totes les persones sumadores que decidiu recolzar-nos per poder-la fer realitat. 
Ajuda’ns a fer-ho possible, aporta, difon el projecte. 

https://www.totsuma.cat/projecte/2062/fossa218-lluita-memoria-llibertat-5e-edicio