Lliurament dels premis 2N

Aquest dijous 29 d’octubre es va fer el lliurament dels premis 2N en una acte amb aforament limitat donades les circumstàncies sanitàries actuals.

En aquest enllaç podeu veure Lluc Gayà rebre el premi nacional 2N en nom del Comitè de Son Coletes. En reconeixement de la dignificació de la fossa de Manacor. Per un present i futur més lliures, arreu dels Països Catalans. El president del comité, Antoni Tugores va saludar aquest reconeixement (veure fotografia)

Antonieta Jarne, presentadora de l’acte, va recordar unes mares de l’Argentina es van carregar de coratge per trobar els seus fills i filles, arrabassades de les seves famílies per un terrorisme d’estat que va socialitzar el terror contra la dissidència a l’Amèrica Llatina (veure fotografia).

Gerardo Pisarello va rebre el premi internacional 2N en nom de l’associació Abuelas de la plaza de Mayo. Fill d’un advocat assassinat per la dictadura de Videla, demana persistir en la lluita per la memòria, per un altre món més just, com han demostrat las Abuelas de Plaza de Mayo (veure fotografia).

Estela de Carlotto, presidenta de l’associació, va saludar el lliurament del premi internacional 2N. Memòria, justícia i dignitat de las Abuelas de Plaza de Mayo! (veure fotografia)

Elisenda Belenguer, biògrafa de Neus Català, va recollir el premi honorífic 2N en nom de la seva família. “La única mort que em preocupa, és la de la memòria” deia la Neus Català (veure fotografia). Antonieta Jarne va fer una glossa de la figura de Neus Català, el seu pas al camp nazi de Ravensbrück, i sobretot el seu compromís comunista i antifeixista. (veure fotografia)

Finalment en aquest enllaç podeu veure els tres premiats en aquesta edició atípica però molt emotiva dels premis 2N