Comunicat de la Coordinadora de Marees i col·lectius de Lleida per a la proclamació de la República

L’1 d’octubre, 34.033 persones de la ciutat de Lleida vam anar a votar, i ho vam fer amb determinació, convenciment i valentia front a l’assetjament policial i judicial, les amenaces i el clima de por generat pel govern espanyol a Catalunya. Ho vam fer després d’anys de demanar el dret inalienable de poder decidir el nostre futur com a poble. Anys de demandes internacionals i nacionals per poder tenir un referèndum amb garanties. Mesos d’organització i mobilitzacions. Ho vam fer davant un estat autoritari i impassible davant les reclamacions del poble de Catalunya, un estat enrocat en la falsa transició del 78 i encadenat a la degradació de la corrupció i el menyspreu a les classes populars.

Ho vam fer des de la base: veïns i veïnes organitzats, col·lectius, associacions i moviments socials vam defensar col·legis electorals, vam posar el nostre cos per fer prevaldre les urnes davant les porres i les bales de goma. I la repressió de l’estat ens va deixar 112 ferits a Lleida, set col·legis assaltats brutalment, por i tremolor de cames, ansietat i estrès col·lectius. Però més que mai va quedar enaltida la dignitat de ser poble, l’orgull de saber-nos col·lectivament organitzats per fer prevaldre els resultats dels vots que tanta sang, suor i llàgrimes ens van costar. A dia d’avui seguim vivint sota el setge policial a la ciutat, sota una constant vulneració dels nostres drets amb l’aplicació encoberta de l’article 155, i sota l’amenaça constant del govern espanyol a respondre’ns militarment.

L’1 d’octubre, 30.553 persones a Lleida van votar SÍ a la independència de Catalunya, un SÍ rotund que van donar 2.044.038 persones arreu del Principat a la creació de la República Catalana. I aquests vots, aquest SÍ majoritari, no ens el poden furtar des de despatxos, ni des de partits polítics. És el SÍ que col·lectivament hem dipositat, un SÍ a construir la República que hem decidit tirar endavant.

Així doncs, els col·lectius sotasignats, aplegats en la Coordinadora de Marees i Col·lectius de Lleida reiterem el compromís adquirit l’1 d’octubre i exposem que:

1. L’1 d’octubre Catalunya va votar en referèndum i va guanyar el SÍ a la independència del país. No acceptem ni rebaixes ni succedanis que res tenen a veure amb la ferma voluntat d’esdevenir lliures.

2. El referèndum va ser possible gràcies a l’autoorganització de les veïnes i veïns. La gent hem capgirat el país ocupant els carrers i defensant les urnes amb els nostres cossos. Ningú pot usurpar al poble el que ha lluitat i guanyat.

3. Exigim la retirada immediata de les forces policials espanyoles. La policia que l’1 d’octubre va assaltar brutalment set col·legis de la ciutat i encara ens assetja només ha vingut a defensar l’oligarquia espanyola i catalana i vol a les classes populars submises i callades.

Lleida, 15 d’octubre de 2017

 

Arran
Assemblea Llibertària de Lleida
Ateneu Cooperatiu La Baula
Casal Popular de Joves de Lleida
CGT Lleida
Colors de Ponent
Endavant OSAN
Grup de Dones de Lleida
Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Lleida
Plataforma No en el nostre nom
Resisteix
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans UdL
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans Secundària